Semestern närmar sig och bilen ska packas för en utlandsresa. Vad är MÅSTEN att ha med och vad är BRA att ha med och vad får man absolut inte glömma att ta med?

Vanligtvis packar man det roligaste först, det som upplevs höra till själva semestern som exempelvis solglasögon, mobil (glöm inte laddaren!), bekväma skor och en härlig resekudde så att man kan sova medan medresenärerna kör. Går resan mot varmare länder är det självklart att badkläder och solskydd är bland det första man packar ner, går resan till vinterlandskap ligger skidor och pjäxor snabbt packade och de som planerar en kulturresa har kamera med extra minneskort nedpackade först av allt. Förutom att packa det roligaste finns det även andra saker som är bra att ha med.

Bilsemester

Vi kan kalla det för det lite mer "vuxna" packandet som visserligen riskerar att ta bort en del av den spontana och fria känslan av att ge sig ut med bilen på en lång resa fylld av äventyr. Det är dock just de där förnuftigt medtagna accessoarerna som underlättar ifall man skulle råka i knipa eller hamna i en olycka.

Dessa snusförnuftiga föremål handlar bland annat om nödvändiga dokument, som att se till att ha sjukförsäkringen, bilförsäkringen och körkort som gäller i de länder man vill resa i. Passet är ett måste, eller ett internationellt ID-kort , om man endast ska köra inom EU. Det gäller även att ha utrustning med sig för att vara förberedd ifall olyckan är framme. Då behövs en giltig första-hjälpen-utrustning, reflexväst och varningstriangel. Hur stenåldersmässigt det än låter så är en aktuell papperskarta guld värd när tekniken strejkar.
Alla dessa prylar och allt annat du kan behöva till bilen kan du köpa hos Autodoc.

Så, nog om det vuxna och kloka och fram med det spännande inför resan. Alla är vi nog eniga om att en av de absolut viktigaste sakerna att ha med på bilresan är tillräckligt med underbar bilmusik och resegodis!