Restauranger och mat på El Hierro

Maten som serveras på de flesta av öns restauranger är typisk kanarisk och dagens meny på en mellanklassrestaurang kostar ca 110-150 kr samt det som du mycket möjligt  kommer att erbjudas på menyn är utsökta rätter och tillbehör:

Mojo, en sås i många varianter att dippa det mesta i.
Papas arrugadas, små potatisar som ångkokas i saltvatten. Äts med skalet på och dippas i mojosås.
Potaje de berros, en soppa av vattenkrasse.
Rancho canario, en sorts buljong med tjocka nudlar och bitar av potatis och kött.
Canejo en salmorejo, canejo som betyder kanin, serveras då i marinad, med svart pudding och avokado.
Sancocho canario, salt fisk med mojosås.

Restauranger på El Hierro

Brasero San Fleit, ligger i Valverde

Serverar smakfulla sandwich med färsk fisk som pålägg. Man sitter vid långa picknickbord av trä och det självklara stället för invånarna på kvällskvisten, där den trevlig bar utanför oftast är fullsatt.

Brisas de Asabanos, ligger i Valverde

Denna trevliga restaurang ligger ovanpå byns Apotek, med utsikt över huvudgatan. Stället anses ha Valverdes bästa matupplevelse  och har som paradnummer, sin supergoda stek med den lokala osten på.

Casa Juan, ligger i byn La Restinga

Utsökt skaldjursrestaurang främst. Väldigt vänlig stämning, populärt bland byborna själva samt serverar stora portioner färsk fisk, goda soppor. Varmt rekommenderad.

El Refugio, ligger i byn La Restinga

Fisk- och skaldjursrestaurang likaså. Restaurangen har en egen fiskebåt, där man kan köpa fisken direkt från båten. Stället ligger ett stenkast från stranden. Finns en bur utanför med flera kanariefåglar som kvittrar, så det är lätta att hitta dit var man än befinner sig i La Restinga.

La Mirada Profunda, ligger i Valverde

Modern bistrorestaurang, där man inte har menyer utan det är ställets utomordentligt duktiga kock som serverar det han har förberett. Så förbered er på alltifrån kycklingrätter, kötträtter till en smarrig fiskrätt. Alla med en mer internationell prägel än de övriga restauranger ovanför som serverar mer typisk spansk- och kanarisk mat.


Skriv en kommentar