Sevärdheter & Aktiviteter på El Hierro

Att ta sig runt på ön görs mycket fördelaktigt med öns busslinjer. Från huvudstaden Valverde går flera gånger per dag bussturer till andra delar av ön. Bussar avgår mot huvudstaden på morgonen varje dag utom söndag. Från Valverde går bussar tillbaka till byarna runt tolvtiden . Det finns oftast ett par taxibilar i de flesta små byarna som man också alltid kan ta. Taxinumret är tel 922-55 07 29. Hyrbil är ett annat alternativ för utflykter till alla sevärdheter och aktiviteter på El Hierro.

El Pinar heter det stora skogsområdet i mitten av ön. De stora tallskogarna är bra vandring och cykelområden. I mitten av El Pinar ligger en campingplats med eldningsmöjligheter (ved finns), färskt dricksvatten, toaletter, lekplats och till och med en fotbollsplan! En annan campingplats finns vid den lilla bäcken Tacorón.

Albarrada som ligger nära San Andrés är en plats där du finner ruiner efter öns första bosättning.

På andra sidan av vägen från Albarrada finns El Garoe, vilket är ett heligt träd som ursprungsbefolkningen dyrkade. Det påstås att trädet sög upp kondenserad fukt från bladen och att människorna samlade vatten direkt från trädet. Men under någon gång på 1600-talet var skedde en olycka som i form av ett blixtnedslag vilket träffade och slog ner i trädet, men ett nytt träd planterades på exakt samma plats som det förra hade stått av befolkningen.

La Peña heter utsiktsplatsen varifrån du kan blicka ut över den stora El Golfo-dalen. Där finns också en modern restaurang byggd av Cesar Manrique.

Dyker gör du bäst utanför La Restinga som är en liten fiskeby längst ner i södra delarna av El Hierro. Här finns två dykcenter som är öppna året runt.

Las Montañesas är en av de äldsta byarna på ön. Byn är numera övergiven men fortfarande brukas åkrarna runt omkring. Några av husen har renoverats och hyrs ut som semesterhus. Byn ligger strax ovanför Guarazoca och Monacanal.

Tamaduste är orten dit befolkningen från Valverde reser på semester. Här kan man också bada i den lilla naturhamnen. De vita husen ligger omgivna av svarta lavalandskap.

Roque de la Bonanza, är en av El Hierros mest berömda sevärdheter. Den märkliga klippformationen reser sig över 200 meter ur havet och går att se från Las Playas, åtta kilometer söder om Timijiraque.

Glöm inte att provsmaka öns egna specialitet, en honung från ön som utvinns ur palmsav som är en populär produkt som många turister köper med sig hem.


Skriv en kommentar